Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals geraakt niet voorbij De Kempen B : 3-3

Roodwit kreeg zondag de B-ploeg van De Kempen over de vloer. Frank Leysen, jaren in loondienst bij VC, zat er als T2 op de bank. Het werd een geanimeerde wedstrijd met vele doelpunten. Uiteindelijk kende de partij geen winnaar.

"Een match tegen een B-ploeg houdt steeds risico’s in", zegt Jan Deckers, communicatie VC Herentals.     "De paraatheid en beschikbaarheid van de spelers van de A-ploeg kunnen steeds het niveau van de ploeg opkrikken en een tegenstrever overklassen.

VC mocht het een paar jaar geleden al eens meemaken, toen tegen Lille. VC moest dan maar van eigen kracht uitgaan, maar het moest wel Ziedins missen. Ilyano, de laatste weken vlot scorend, ligt er enkele maanden uit, na de blessure die hij vorige week opliep. De wedstrijd begon dan nog eens in mineur voor VC want op hoekschop kreeg men de bal niet genoeg weg en Peeters zette de bezoekers meteen op voorsprong : 0-1.

Even later kreeg  Goethaert de kans om, met het hoofd, de voorsprong te verdubbelen. Maar doelman Vandyck pakte simpel. Aan de overzijde kraakte Dams zijn schot. De Kempen bleef snel zijn voorspelers zoeken en vinden. Een poging van Tielenaar Bouziane eindigde in het zijnet. Op het kwartier werd Dillen gestuurd, Jens was sneller op de bal dan doelman Bouwen en Claessens duwde de bal over de lijn. 1-1

Halfweg de eerste helft ging Claessens nog eens zijn kans maar nu werkte Bouwen nog net in hoekschop. De wedstrijd ging vlot op en neer met heel wat mogelijkheden. In de 36e minuut ging Dillen dan toch scoren maar Bouwen bracht weer redding. Het lukte maar niet voor de Herentalse winger want even later knalde hij het leer richting de kruising. Weer bracht Bouwen redding.  Aan de overzijde zette Bousiane Vandijck nog eens aan het werk.

Op slag van rust mocht Vanlommel een vrije trap nemen, Sas duwde binnen : 2-1 en VC dan toch met een kleine marge de kleedkamers in.

Na de pauze kreeg VC meteen een grote kans, maar Bouwen kon nog net ontzetten. 51e minuut : op hoekschop kreeg men bij roodwit achteraan de bal niet ontzet en met een flipperkast-goal bracht Goethaert de score terug in evenwicht 2-2.     Roodwit wou meer maar dat leverde ook mogelijkheden voor de bezoekers op. In de 72e minuut ontdeed een Tielenaar zich van zijn belager, vond Iwuji en die legde de bal buiten bereik van Vandijck binnen 2-3 Even later was de wedstrijd bijna  vroegtijdig gelopen maar Vandijck gaf zich niet gewonnen.

In de 83e minuut kreeg VC dan toch loon naar werken. Vanlommel zag Claessens vertrekken, Fré trapte naast Bouwen tegen de paal maar de aanstormende Maes kreeg de bal ongelukkig tegen zijn been. 3-3

En nog was de match niet gespeeld want VC wou meer. In minuut 88 kreeg VC nog een hoekschop, die werd ontzet, maar het daaropvolgende schot werd duidelijk door een bezoekende verdediger met de arm beroerd. We kunnen begrijpen dat ref. Sas de overtreding niet zag, maar de reactie van zowat alle thuisspelers bewees dat er wel duidelijk letterlijk iets hand was. Enfin… geen strafschop. Een laatste thuisaanval veranderde de stand niet meer.

We hoorden achteraf “iets te weinig intensiteit bij de thuisploeg”. Maar het gespreksonderwerp was natuurlijk de niet-gefloten strafschop. VC handhaaft zich bovenaan het klassement op 1 punt van leider Dessel. En laat dat nu net de volgende opdracht zijn voor rood-wit. Weer tegen een B-ploeg. Opletten is de boodschap want het einde van de eerste periode komt in zicht. De wedstrijd gaat door op zaterdag om 19:30 uur."